el poblet


Ir al Contenido

Menú Principal:


Federació valenciana de nanos i gegants

Els Gegants

COMUNICAT - NAIX LA FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS

Des de fa algún temps, un grup de colles valencianes de nanos i gegants venia contemplant la possibilitat d’unir esforços, coneixements i experiencia amb la finalitat de portar a terme activitats conjuntes.
En Març d’enguany hi va haver una primera presa de contacte a la ciutat de Benetússer, on hi van acudir 11 colles de les tres provincies i que va acabar amb el desig per part de tots de tirar endavant aquest projecte.
I el passat 22 de Maig, en una segona reunió a la mateixa població, el desig es va transformar en realitat, naixent així la FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, formada inicialment per 13 colles: Alcoi, Beniarrés, Benetússer, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana (Corpus), Godella, la Vall d’Uixó, Ontinyent, Paiporta, València (els Bessons) i Vinarós.
Es va constituir la Junta Directiva formada per Vinarós (presidencia), Ontinyent (vicepresidencia), Benetússer (secretaría), Borriana (tresorería) i tres vocalies per a Alcoi, Paiporta i Benicarló.
El primer pas, potser el més difícil, ja s’ha donat. Ara només cal legalitzar la nova Associació, presentar-la i començar a treballar.
Aquesta Federació no naix, inicialment, amb moltes pretensions. Cal anar pas a pas amb la intenció de donar a conéixer el mon geganter valencià, ajudar noves colles a constituir-se, difondre la nostra festa tradicional que es remonta a la meitat del segle XIV amb els primers documents on figuren gegants a la festa del Corpus, etc.
Actualment a les notres terres tenim coneixement que 85 pobles i ciutats disposen d’uns 250 gegants i gegantons i més de 400 nanos. I de ben segur que n’hi han més dels que no hi tenim coneixement. Es vol que la Federació siga el vincle d’unió de totes estes colles. De momento i aprofitant les noves tecnologies, s’ha obert una página al Facebook on tot el que vulga pot unir-se per mantindre’s informat de tot alló que es farà des de la Federació.
Adreça Facebook:
http://facebook.com/group.php?gid=181515247326
Finalment des de la Federació es vol agrair tant l’Agrupació Gegantera de Catalunya com l’Apomaga d’Aragó pel recolzament i assessorament donat per a posar en marxa aquest projecte. També agrair l’Ajuntament de Benetússer i l’IES Maria Carbonell per haver deixat les instal-lacions per a dur a terme les reunions que s’han fet fins hui.

Inici | Qui som | El Grup | Els Gegants | Com sonem | Publicacions | Agenda | Amics | Contacte | Mapa del Sitio


Regresar al contenido | Regresar al menú principal